Forskning

Compassion Cultivation Training (CCT)

Ph.d. projekt: Compassion Cultivation Training (CCT) til pårørende af psykisk syge

Aarhus Universitet, Klinisk Institut, Dansk Center for Mindfulness

Problem: I Danmark er der ca. 1.6 millioner mennesker, som er pårørende til en person der lider af en psykisk sygdom. Af dem er der ca. 10% som dagligt yder omsorgsgivende arbejde for deres kære, samtidig med at de skal passe arbejde og børn. Forskning fra udlandet viser, at omsorgsgivende pårørende har en 25-50% øget risiko for at udvikle stress, depression, og/eller angst som følge af deres omsorgsgivende arbejde som pårørende.

Formål: Ph.d. projektets formål er at undersøge, hvorvidt et 8-ugers kursus i Compassion-træning (CCT), kan nedsætte psykisk lidelse for derved at nedsætte risikoen for, at de pårørende udvikler stress, depression, og angst.

Resultater fra andre CCT-studier: Vi ved fra forskningsresultater af CCT- kurset fra udlandet, at systematisk træning i Compassion: øger vores daglige dosis af positive følelser, empati for andre og os selv, følelsesregulerings færdigheder, fx accept af svære følelser/tanker, øger robusthed og opmærksomhed, nedsætter undertrykkelse af følelser, nedsætter bekymringer, tankevandring samt negative følelser, og mindsker stress, depression, og angst.

Rekruttering af pårørende til psykisk syge til Ph.d. projektet sker lige nu ved CSV Kolding. Orienteringsmøde er tirsdag d. 15 maj kl. 17-19. Læs mere her


Dansk forsker undersøger effekten af compassion – Læs artiklen her


 

For mere information ang. projektet skriv til forskningsansvarlig Nanja Holland Hansen på nanjahh@clin.au.dk

** Rekruttering af pårørende til studiet i Københavnsområdet kommer snarest.